Congressos anteriors

Portada, I Congrès Català de Filosofia

Portada, I Congrés Català de Filosofia

coberta2

Portada, II Congrés Català de Filosofia

llull

Portada, III Congrés Català de Filosofia

I Congrés Català de Filosofia: 

En la commemoració del primer centenari de l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Filosofia, amb la col·laboració de la Societat de Filosofia del País Valencià i de l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, va convocar el I Congrés Català de Filosofia amb l’objectiu d’analitzar la situació actual d’aquesta disciplina i de debatre els problemes que té plantejats, tant a casa nostra com arreu. Van ser convocats tots els professionals i institucions que tinguessin la
filosofia com a element central de la seva activitat, fos quina fos la seva localització geogràfica. A més de les conferències que emmarcaven el congrés, les comunicacions i el debat van ser la base de les trobades.

 

 

 II Congrés Català de Filosofia: 

La Societat de Filosofia del País Valencià, la Societat Catalana de Filosofia i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca i la Universitat de València van convocar el II Congrés Català de Filosofia amb la voluntat de debatre els problemes que la filosofia té plantejats tant a casa nostra com arreu.

 

Van ser convidats tots els professionals i institucions de qualsevol punt del domini lingüístic català l’activitat central dels quals fos la filosofia. Els àmbits de treball són els següents: història de la filosofia, història de la filosofia catalana, filosofia de l’educació, ensenyament de la filosofia, lògica, filosofia del llenguatge, filosofia de la ciència, teoria del coneixement, metafísica, antropologia filosòfica, estètica i teoria de les arts, filosofia moral, filosofia política i filosofia del dret. A més de les conferències, que emmarcaven el congrés, les ponències i el debat van ser la base de les trobades. Les ponències van poder estar redactades en català, italià, espanyol, portuguès, francès i anglès.

 

 

 III Congrés Català de Filosofia: 

La Societat de Filosofia del País Valencià, la Societat Catalana de Filosofia i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears, en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears van convocar el III Congrés Català de Filosofia amb la voluntat de debatre els problemes que la filosofia té plantejats tant a casa nostra com arreu. En aquest cas concret se celebrà l’Any Ramon Llull dedicant a l’escriptor mallorquí la Secció VI. Ramon Llull i el lul•lisme. A la Secció VII es proposa la recerca sobre la poesia i escrits en prosa de Bartomeu Fiol, poeta. Així es lligà el Passat amb el Present amb la voluntat de contribuir a la realització i a la difusió de la filosofia i, d ‘ una manera destacada, de la filosofia produïda en llengua catalana. Un dels objectius del III Congrés és la defensa de la filosofia davant les diverses administracions (Ministeri d’Educació i Conselleries d’Educació de les Comunitats Autònomes). Promoure la formació filosòfica i l’actualització dels estudis filosòfics en l’ensenyament primari, secundari i universitari i defensar l’interès i la funció de la filosofia en tots els camps de la cultura i en especial en l’àmbit educatiu.

Facebooktwitter

Organitza, col·labora i patrocina: